Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
480
A segítséget nagyon megköszönném!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`varphi` legyen az a szög amit a Jupiter napból húzott helyvektora elfordul
a `t` kiszámítása a két bolygóból:

`t=(varphi+pi)/((2pi)/T_(Föld))=varphi/((2pi)/T_(Jupiter))`

egyenletként kezeljük ezt:
`(varphi+pi)/((2pi)/T_(Föld))=varphi/((2pi)/T_(Jupiter))`

`2pi`-vel beszorozva és rendezve:

`(varphi+pi)*T_(Föld)=varphi*T_(Jupiter)`

behelyettesítve:

`(varphi+pi)*1=varphi*11,86`

`pi=varphi*10,86`
`varphi=pi/(10,86)`

`t=varphi/((2pi)/T_(Jupiter))=(pi/(10,86))/((2pi)/T_(Jupiter))=(pi/(10,86))*(T_(Jupiter)/(2pi))=(1/(10,86))*((11,86)/(2))=`
`(11,86)/(10,86*2)=0,546`

Tehát `0,546` év ;)

Ez inkább fizika mint matek!
`Jupiter` `Jupiter` `Jupiter` `Jupiter` `Jupiter` `Jupiter` `Jupiter` `Jupiter` `Jupiter` `Jupiter`
Módosítva: 3 éve
1