Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
487
A segítséget nagyon megköszönném!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
x+y=76
x-y=18
Ebből a bal oldalt a bal oldallal a jobb oldalt a jobb oldallal összeadva
2x=94
x=47
másik szám:
y=76-47=29
1

másik megoldás:
egyik szám: x
másik szám: 76-x
Különbség képzés.
egyik számból kivonni a másik számot:
x-(76-x)=18
x-76+x=18
2x-76=18
2x=94
x=47
másik szám pedig 76-47=29
0