Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Barátnőmnek kell kérlek segítsetek. C és a D feladat megoldására volna szüksége.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`c)`

`(log_2(2x-1))/(log_2(x+1))=1`

kikötés:

`x+1>0` azaz `x> -1`

és

`2x-1>0` azaz `x>1/2`

`log_2(2x-1)=log_2(x+1)`

`2x-1=x+1`

`x=2`

`2>1/2`

`M={2}`


`d)`

`(log_2(2x-5))/(log_2(x+1))=1`

Kikötés:
`x+1>0` azaz `x> -1`


`2x-5>0` azaz `x>2/5`

`log_2(2x-5)=log_2(x+1)`

`2x-5=x+1`

`x=6`

`6>5/2`

`M={6}`
0