Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok valaki tudna segíteni Kémiában ?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
460
Téma zárót fogunk írni jövő héten és nem nagyon értem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1.
Fluor: 1s2 2s2 2p5
Klór: 1s2 2s2 2p6 3s2 3p5
Hasonlóság: Mindkettőnek 7 külső elektronja van.
Különbség: A F a 2. periódusban, a Cl a 3. periódusban van. Tehát a Cl-nak egyel több a héja van
F-Cl

2.
Kapcsos zárjel=alsoindex
Zárjel=felsőindex
Oxigén felvesz két elektront
O{2}+2e=O(2-)
Oxid-ion

3.
Színtelen, szagtalan, gáz halmaz állapotú, külső elektronjainak záma 1, rendszáma , proton száma 1,

4.
Cink+sosav reakcioja: Zn+2HCl→ZnCl+H{2}

5.
1. Nitrogén
2.Oxigén
3.Nitrogén
4.Szén-dioxid
5.Szén-monoxid
6.Nitrogén

6.
CO(2)+ C → 2CO szénmonoxid

7.
97%-a sós
3%-a édes
1%-a közvetlenül felhasználhato vizek közé

8.
Cink-klorid: ZnCl{2}: 136,27 g/mol
Mészkő: CaCO{3}: 100,09 g/mol
Szénsav: H{2}CO{3}: 62,01 g/mol
Ammonia: NH{3}: 17,01 g/mol
Nitrogén-oxid: NO{2}: 46,01 g/mol

9.
1.kétféle
2.grafit
3.gyémánt
4.kovalens atomrácsnak

10.
S+O{2}→ SO{2}
32g kén égésekor 64 kén-dioxid keletkezik
X=4/64x32=8
8 gramm kén dioxid keletkezik

0