Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok . Tudna esetleg segíteni valaki a matek háziban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
Segítene valaki a matek háziban? Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`x(x+y)-y(x-y)=x^2+xy-xy+y^2=x^2+y^2`

`b)`

`3(3a-3b)+5(a+b)`

`9a-9b+5a+5b=14a-4b`


`c)`

`6(3p+4q)-8(5p-q)+p-3q`

`18p+24q-40p+8q+p-3q=-21p-29q`

`d)`

`4(x-y+z)-2(x+y-z)-3(-x-y-z)`

`4x-4y+4z-2x-2y+2z+3x+3y+3z=5x-3y+9z`

`e)`

`2a^2-a(5b-2a)+b(b-2a)=2a^2-5ab+2a^2+b^2-2ab`

`4a^2-7ab+b^2`
0