Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`log_4(5x+7)-log_4(x+5)=log_4"3"`

`log_4(5x+7)-log_4(x+5)=log_4"3", \ \ \ x in langle-7/5,+oorangle`

`log_4((5x+7)/(x+5))=log_4"3"`

`(5x+7)/(x+5)=3`

`5x+7=3(x+5)`

`5x+7=3x+15`

`2x=8`

`color(red)(x=4)` megfelel a feltételnek tehát megoldás.
1