Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
477
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`log_25(8x+1)=1/2`

`log_25(8x+1)=1/2 \ , \ \ \ x gt-1/8`

`8x+1=25^(1/2)`

`8x+1=(5^2)^(1/2)`

`8x+1=5`

`8x=4`

`color(red)(x=1/2)` megfelel a feltételnek tehát megoldás.
1