Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
553
Most vettem észre hogy kimaradt az egyik matekfeladat és feladták házinak. Fogalmam sincs hogy most gyorsan miként is kezdjek neki . A magasságot kell kiszámolni. És külön megszerkeszteni a füzetbe. Ha valaki gyors elmagyarázná vagy segítene annak nagyon szépen megköszönném !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi, magasság
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nézd meg a két piros vonalat a térben, meg azok két végét összekötő sarkot. Ott éppen a terem magassága van, az a sarok olyan hosszú.
Nevezzük a padlón lévő piros vonalat p-nek, a teremátlót t-nek, a sarkot pedig s-nek.
p = 10
t = 10,6
s = ?
Vedd észre, hogy a sarok aljában a padlón derékszög van! Vagyis a p-s-t háromszög derékszögű. Fel lehet rá írni a Pitagorasz tételt:
t² = p² + s²
Ebből kijön...
1