Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Egy mértani sorozat első eleme 3, harmadik eleme 108. Határozza meg
a sorozat hányadosát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_n=a_k*q^(n-k)`

`a_3=a_1*q^(3-1)`

`108=3*q^2`

`36=q^2`

`color(red)(6=q)`
0