Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
413
Egy erdő fa állománya évenként tizenöt százalékkal gyarapodik. Hány tonna fa termelhető ki három év múlva ebből az erdőből ha most 70 ezer tonna fát tudnánk belőle kivárni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első termelésnél:
70000 * 1.15 = 80500
Második termelésnél:
80500 * 1.15 = 92575
Harmadik termelésnél:
92575 * 1.15 = 106461.25
1