Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszögek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
423
Sajnos betegség miatt lemaradtam!
Egy háromszög oldalainak aránya a:b:c = 3:5:7 a legrövidebb oldal a oldal hossza 43 cm.
Mekkora a háromszög b és c oldala?
Hány mm a háromszög kerülete?
Hány cm2 a háromszög területe?
Szeretném megtanulni és megcsinálni a feladatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Amennyiben a:b:c egymáshoz viszonyított aránya 3:5:7 -> az arányossági tényező: x - ebből felírva az arányt
3x:5x:7x | a:b:c
a = 43 cm
43 = 3x
x = 43/3
ebből behelyettesítve:
b = 5x = 5*43/3 = 215/3 cm
c = 7x = 7*43/3 = 301/3 cm

K=a+b+c=43/3+215/3+301/3 = 559/3 cm => ugyanez mm-ben /10 => 5590/3 mm (= ~ 1863.33 mm)

A területet levezetve mellékeltem képen.
1