Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csonka gúla

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
Egy tartály lefelé keskenyedő csonka gúla alakú. Felső lapja téglalap, amelynek oldalai 18 dm és 20 dm hosszúak, az alsó élek hossz 9 dm és 10 dm. Hány liter folyadék fér bele ha a mélysége 1 m?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_("alap")=a*b=10*9=90 \ dm^2`

`T_("fed lap")=a*b=18*20=360 \ dm^2`

`M_("gúla")=1 \ m = 10 \ dm`

`V_("csonka gúla")=(M_("gúla")*(T_("alap)+sqrt(T_(alap)*T_(fed \ lap))+T_(fed \ lap)))/3=(10*(90+sqrt(90*360)+360))/3=2.100 \ dm^3=color(red)(2.100 \ liter)`
0