Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körkúp

Főoldal » Középiskola » Matematika
541
Egy egyenes körkúp magassága 10 cm, a nyílásszöge 40°. Mekkora a kúp felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`r_("kúp")=tg20°*10=3,64 \ cm`

`s_("alkotó")=sqrt(m^2+r^2)=sqrt(10^2+3,64^2)=10,64 \ cm`

`A_("kúp")=pi*r*(r+s)=pi*3,64*(3,64+10,64)=color(red)(163,3 \ cm^2)`

`V_("kúp")=(pi*r^2*m)/3=(pi*3,64^2*10)/3=color(red)(138,75 \ cm^3)`
0