Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
8,5kg/m3 sűrűségű anyagból kocka alakú súlysorozatot akarunk készíteni. 1/2 kg-os súlynak mekkora az éle?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`rho=8.5` `(kg)/m^3`

`m=1/2` `kg`

`rho=m/V`

`V=m/rho`

`V=(1/2)/(8.5)=1/17` `m^3`

`V=a^3`

`1/17=a^3`

`a=root(3)(1/17)≈0.39` `m`
0