Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek HF

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Köszönöm előre
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(72^3*108^-4)/54^-2=(24^3*3^3*23-4*54^-4)/54^-2=(2^9*3^3*3^3*2^-4)/54^2=(2^9*3^3*3^3*2^-4)/(3^6*2^2)=(2^9*3^3)/(3^3*2^6)=2^3=color(red)(8)`

c.)
`(24^-6*25^-4)/60^-8=60^8/(24^6*25^4)=60^8/(24^2*600^4)=60^8/(2^4*6^2*10^4*60^4)=60^4/(2^4*6^2*10^4)=(6^4*10^4)/(2^4*6^2*10^4)=6^2/2^4=(3^2*2^2)/2^4=9/2^2=color(red)(9/4)`
1