Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Köszönöm előre
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(27*16)/6^3=(3^3*2^4)/(2^3*3^3)=2/1=color(red)(2)`

b.)
`12^5/(9^2*4^4)=(3^5*4^5)/(3^4*4^4)=3*4=color(red)(12)`

c.)
`(16^3*4^2*8^2)/32^4=(2^12*2^4*2^6)/2^20=2^22/2^20=2^2=color(red)(4)`

d.)
`(18^4*256*72^2)/(24^4*36^3)=(6^4*3^4*2^8*18^2*4^2)/(2^8*6^4*6^6)=(3^4*2^8*2^2*9^2*2^4)/(2^8*3^6*2^6)=(2^2*2^2*3^4)/(2^4*3^2)=(2^2*3^2)/2^2=3^2=color(red)(9)`

e.)
`((6^6*10^2)/(9^3*200*32))^3=((46.656*10^2)/(9^3*200*32))^3=((1.458*10^2)/(9^3*200))=((729*10^2)/(9^3*100))^3=((9^3*10^2)/(9^3*10^2))^3=1^3=color(red)(1)`

f.)
`(6^7*15^5*35^5)/(3^5*10^6*21^5*25^2)=(2^7*3^7*3^5*5^5*5^5*7^5)/(3^5*5^6*2^6*7^5*3^5*5^4)=(2*3^2*5)/5=2*3^2=2*9=color(red)(18)`
1