Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy személyfelvonó

Főoldal » Középiskola » Fizika
1577
egy személyfelvonó egyenletesen 12m/s sebességgel mozog lefelé. a felvonó mellettegy kavicsot ejtünk el. mennyi idő múlva és hol találkozik a kavics újra a felvonóval? mekkora a találkozáskor a kavics sebessége?
levezetéssel légyszi:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`s=s`

`g/2*t^2=v*t`

`v=g/2*t`

`t=(2v)/g`=`2,4m/s`

`s=v*t=28,8m`

`v(t)=g*t=24m/s`
Módosítva: 3 éve
0