Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat -intenzitás(11.-es)

Főoldal » Középiskola » Matematika
612
A feladatot link formájába csatolom. Valaki leirná a megoldást? (11.-es)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nézzük, hogy mikor lesz az eredeti intenzitás fele:
`1/2 I_0=I_0*4^(-0.01x)`

Egyszerűsítsünk `I_0`-lal:
`1/2=4^(-0.01x)`

Vegyük mindkét oldal 4-es alapú logaritmusát:
`log_4 (1/2) = -0.01x`
`-1/2=-0.01x`
`x=50cm`

Tehát fél méter mélységben csökken felére az intenzitás. Ennek alapján szerintem már meg tudod válaszolni az 1%-os kérdést is (az eredmény 332cm).
Módosítva: 8 éve
0