Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
410
Egy emelőgép egy 500 kg súlyú kőtömböt emel.
a.)Mekkora erővel tudja tartani?
b.)Mekkora legyen a húzóerő(F) hogyha a=1 m/s²=1N/kg

Csatoltam a megadott ábrát is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, sos, fizika, Newton, erő, dinamika, súly
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=m*g=500*10=5000N`

`F=F+m*a=5000+500=5500N`
0