Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Harmonikus rezgőmozgás

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
401
Egy test 3 cm-es amplitúdójú harmonikus rezgőmozgást végez. A test az egyensúlyi helyzeten való áthaladás
után 0,1 s múlva az egyensúlyi helyzettől 2 cm távolságra van. Mekkora a rezgés periódusideje, és mekkora a
test sebességének nagysága 2 cm-re az egyensúlyi helyzettől?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A=3cm
x(t)=2cm
t=0,1s
v(t)=?
T=?

x(t)=`A*sin(ω*t)`

ω=`(2π)/T`

T=`(2*π*t)/[sin^-1(x/A)]`=0,86s

v(t)=`A*(2π)/T*cos((2π)/T*t)`=0,16m/s
0