Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki levezetné hogy kell ezt a másodfokú egyenletet megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
Nekem x1=-10 és x2=6 jött ki,de ellenőrizve nem jó
Az egyenlet:
x2+8x-9=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-8+-sqrt(8^2-4*1*(-9)))/(2*1)=(-8+-sqrt100)/2=(-8+-10)/2=color(red)({(x_1= -9) , (x_2 =1):})`
0