Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termodinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
470
Egy könnyen mozgó dugattyúval elzárt tartályban 15 liter 50C-os nitrogén gáz van 105Pa nyomáson. A gázt 1500C-ra melegítve mennyi hőt közöltünk vele? Mennyimunkát végzett a gáz és mekkora a belsőenergia változása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
ΔT=`1500-50`=1450°C

`ΔE_b`=`f/2*n*R*ΔT`=16576,03J

`p*V`=`n*R*T`

n=`(p*V)/(R*T)`=0,55mol

`(V_1)/(T_1)`=`(V_2)/(T_2)`

`V_2`=`(V_1*T_2)/(T_1)`=`450dm^3`

W=`p*ΔV`=43500J
0