Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termodinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
342
50 liter 20 0C-os, 105 Pa nyomású hidrogén gáz hőmérsékletét állandó nyomáson 80 0C-ra melegítettük. Mennyivel nőtt a belső energiája, mennyi hőt közöltünk vele és mekkora munkát végzett a gáz?

Valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
ΔT=`80-20`=60°C

`ΔE_b`=`f/2*n*R*ΔT`=`2556,55J`

`p*V`=`n*R*T`

n=`(p*V)/(R*T)`=`2,05mol`

`(V_1)/(T_1)`=`(V_2)/(T_2)`

`V_2`=`(V_1*T_2)/(T_1)`=`200dm^3`

W=`p*ΔV`=`15000J`
Módosítva: 3 éve
0