Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termodinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
403
48 g tömegű, 5 0C-os oxigént állandó 105 Pa nyomáson 800C-ra melegítünk. Mennyi hőt vesz fel? Mennyivel nő a belső energiája? Mekkora a gáz által végzett munka?

Esetleg valaki tudna segíteni, leírja a megoldás menetét/ hogyan kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`ΔT=800-50=750`

`ΔE_b`=`f/2*n*R*ΔT`=`23383,125J`

`n=m/M=48/32=1,5mol`

`V_1`=`(n*R*T)/P`=`0,0403m^3`=`40,30dm^3`

`(V_1)/(T_1)`=`(V_2)/(T_2)`

`V_2`=`(V_1*T_2)/(T_1)`=`644,80dm^3`

W=`p*ΔV`=`60450,05J`
0