Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika ütközés utáni sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
603
Egy egyenes mentén egymás felé haladó gyurmagolyók frontálisan ütköznek. A golyók tömege 50g valamint 250g, sebességeik ütközés előtt 6m/s valamint 2m/s. Milyen irányba és mekkora sebességgel mozognak a golyók rugalmatlan ütközésük után? (0,66m/s)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m_1*v_1+m_2*v_2=(m_1+m_2)*v`

`v=(m_1*v_1+m_2*v_2)/(m_1+m_2)` = `(50*6+250*(-2))/(50+250)` = `-0.dot(6)` `m/s` (a nagyobb golyó mozgásának irányába fognak haladni).
1