Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
A segítséget nagyon megköszönném!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Apa egy óra alatt: `1/(3.5)` részét,
Fia egy óra alatt: `1/6` részét ásná fel.

`x` óra alatt pedig `x/(3.5)` és `x/6` részeket.

Az egyenlet ezért:

`x/(3.5)+x/6=1` `//*42`

`12x+7x=42`

`19x=42`

`x=42/19≈2.21` `h`
1