Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek légyszi nagyon fontos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
Zamárdiból a 83 km-re lévő Martonvásárra indul egy mtoros 50 km/h sebességgel,egy órával később 60 km/h sebességgel a célállomásról egy másik motoros indul Zamárdi felé. Mikor és hol találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizikai feladatok. Kérlek segítsetek légyszi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`v_1=50` `(km)/h`

`v_2=60` `(km)/h`

`s_1=x`

`s_2=83-x`

Az idő mindkettejüknek ugyanannyi.

`t=s/v`

`s_1/v_1=s_2/v_2`


`x/50=(83-x)/60` `//*50*60`

`60x=50(83-x)`

`60x=4150-50x`

`110x=4150`

`x=415/11=37.dot(7)dot(2)`


`s_1=415/11=37.dot(7)dot(2)` `km`

`s_2=83-(415)/11=(498)/11=45.dot(2)dot(7)` `km`

Tehát Zamárditól kb. 38, Martonvásártól ledig kb. 45 kilométerre találkoznak.

Az idő pedig:

`t=(415/11)/50=83/(110)=0.7dot(5)dot(4)` `h`
1