Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek légyszi nagyon fontos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Zamárdiból a 83 km-re lévő Martonvásárra indul egy mtoros 50 km/h sebességgel,egy órával később 60 km/h sebességgel a célállomásról egy másik motoros indul Zamárdi felé. Mikor és hol találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizikai feladatok. Kérlek segítsetek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha az 1. motoros t ideje van úton, akkor 50t távolságot tett meg. Eközben a 2. motoros t - 1 ideje van úton és 60(t - 1) távolságot tett meg. A találkozás időpontjában a 2. motoros által megtett távolságot a 83 - 50t kifejezés is megadja, vagyis felírható az alábbi egyenlet:

60(t - 1) = 83 - 50t // zárójel felbontás
60t - 60 = 83 - 50t // + 50t
110t - 60 = 83 // + 60
110t = 143 // : 110
t = 1,3

Tehát a találkozás időpontjában az 1. motoros 1,3 órája van úton és 1,3 * 50 = 65 km-t tett meg, a 2. motoros pedig 1,3 - 1 = 0,3 órája van úton és 0,3 * 60 = 18 km-t tett meg.

Amennyiben hasznosnak találod a válaszomat, kérlek, jelöld megoldásnak! Igazán nem nagy fáradtság. :)
Módosítva: 3 éve
0