Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
Zamárdiból a 83 km-re lévő Martonvásárra indul egy mtoros 50 km/h sebességgel,egy órával később 60 km/h sebességgel a célállomásról egy másik motoros indul Zamárdi felé. Mikor és hol találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítség! Légyszi
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Első óra után a távolságuk 83km-50km=33km, mert már 50km-t megtett az első motoros.
`x` legyen az első óra után megtett útja az első motorosnak a találkozási pontig.
Akkor a második motoros megtett útja: `33-x`
`v=s/t` felhasználásával `t=s/v`
A két motoros az 50. km után (vagyis 1 óra után) ugyanannyi ideig mozog. Ezért
`t=x/50=(33-x)/60`
keresztbeszorzás és 10el egyszerűsítés:
`6x=5(33-x)`
`6x=165-5x`
`11x=165`
`x=15 km`
Tehát `50+15=65km`-nél találkoznak
Az eltelt idő: `1+15/50=1,3` óra az első motoros indulása után
0

miért válaszolok olyannak aki nem köszöni meg?
0