Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Valaki tudna ezekben segíteni? Nagyon nem megy nekem ez az anyag.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
x∈]-∞;2]U]2;+∞[
y∈]-∞;2]U]2;+∞[

2. minimuma van, mivel pozitív együttható van a zárójeles kifejezés előtt (+1, tehát konvex paraboláról beszélünk)
szélsőérték - minimum helye: (1;4) akkor veszi fel, ha x = 1 -> y = 4

3. teljes négyzetté alakítva - (x+5)^2-4
minimumát a (-5;-4) pontban veszi fel, ha x = -5 => y = -4

4.
a, hamis, az X tengellyel párhuzamos - a függvény egy értéket vesz fel, konstans - értéke 4
b, igaz - X tengellyel párhuzamos és konstans
c, hamis, 1 helyen metszi a (0,4) pontban - mert egy egyenes
d, hamis

5. A ; (0;-4) pontban metszené az Y tengelyt, de X tengelyen pozitív irányba el lett tolva 5-tel a (x-5)^2 miatt
0