Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög oldalai

Főoldal » Általános iskola » Matematika
734
Mekkorák lehetnek a háromszög szögei, ha a szögek aránya 2:3:5 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, háromszög, szögek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyenek a szögek mondjuk `2α`, `3α` és `5α`. Tudjuk, hogy a szögek összege 180°, vagyis:
`2α+3α+5α=180°`
`10α=180°`
`α=18°`

Innen az egyes szögek:
`2*18°=36°`
`3*18°=54°`
`5*18°=90°`
0