Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
355
Milyen sebességgel éri el a katód álltal kibocsájtott elektron az elektromos lámpa anódját, ha közöttük a feszültség 235 V? Az elektron kezdeti sebessége elhanyagolható.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A munkatételből levezethető

`Sigma``W_1`=`Sigma``W_2`

`e*U`=`1/2*m*v^2`

v=`root()((2*e*U)/m)`=9090509,48m/s
Módosítva: 3 éve
0