Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
370
3. Számítsd ki a megfelelő képlettel:
f) (4x+3y)(4x-3y) g) (-3x+2)(3x+2) h) (-7x+2y)(2y+7x) i) (a-2)(a+2) j) (x+5)(x-5) k) (2x-3)(2x+3) l) (4a-3b)(4a+3b) m) (6x+7)(-6x+7) q) (5√2+3√5)(5√2-3√5) r) (2√7-4√3)(2√7+4√3) s) (√2x-√3)(√2x+√3) t) (0,25x-0,75)(0,25x+0,75) u) (0,8a+0,2b)(0,8a-0,2b) 5. Állapítsd meg a következő egyenlőségek logikai értékét, ha x,y e R*: a) (x+2)²=x²+4 b) (x-3)²=x²-6x+9 c) (4-x)(4+x)=16-x² d) (3x+1)²=9x²+6x+1 e) (x+5)²=x²+25 f) (2x-5y)²=4x²+25y² g) (√2x-3)(√2x+3)=2x²-9 h) (2√5-√7)²=27-4√35 i) (3x-2y)(3x+2y)=4y²-9x²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem fogom mind megcsinálni, mert sok.

Ha jól láttam végig a:

`(a+b)(a-b)=a^2-b^2` azonosságot kell alkalmazni

Pl.:

`a)`

`(4x+3y)(4x-3y)=(4x)^2-(3y)^2=16x^2-9y^2`

A többi ugyanez, csak más számokkal.
0