Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika gyakorlás körkúp

Főoldal » Középiskola » Matematika
1041
mekkora annak az egyenes körkúpnak a felszíne és térfogata, amely alapkörének sugara 20cm, nyílásszöge pedig derékszög
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`m=r*tg(180°-45°-90°)=20*tg45°=color(red)(20 \ cm)`

`S_("alkotó")=sqrt(r^2+m^2)=sqrt(20^2+20^2)=color(red)(28,28 \ cm)`

`V_("kúp")=(pi*r^2*m)/3=(pi*20^2*20)/3=color(red)(8.377,58 \ cm^3)`

`A_("kúp")=pi*r*(r+s)=pi*20*(20+28,28)=color(red)(3.033,52 \ cm^2)`
1