Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
416
Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3. Feladat
Ezen napokon kapnak enni:

Teknős: 4, 8, 12
Sikló: 3, 6, 9 , 12

Tehát legközelebb a `color(red)(12)`. napon kapnak együtt ennivalót.


4. Feladat
Maximum akkora lehet a kis kocka éle mint a téglatest legrövidebb oldala tehát maximum `color(red)(48)` cm hosszú oldalai lehetnek.


8. Feladat
A prímtényezős felbontás biztosan megy így ha nem gond nem rajzolom le.

`(980;1225) =5*7^2 =color(red)(245)`
`[980;1225] = 2^2*5^2*7^2 =color(red)(4900)`


Számolások:
`(2^2*5*7^2)/(5^2*7^2)=(2^2)/5=4/5=color(red)(0,8)`

`11/(980)-3/(1225)=(55-12)/(4900)=color(red)(43/4900)`
1