Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A=2x+7-y`

`B=5x-4`

`C=-3x+6`

`D=-4x+y-2`

`a)`

`A+B+C`

`2x+7-y+5x-4-3x+6=4x-y+9`


`b)`

`A-B+C`

`2x+7-y-5x+4-3x+6=-6x-y+17`


`c)`

`A+B-C+D`

`2x+7-y+5x-4+3x-6-4x+y-2=6x-5`


`d)`

`A+B-(C-D)`

`2x+7-y+5x-4-(-3x+6-4x+y-2)`

`2x+7-y+5x-4+3x-6+4x-y+2=14x-2y-1`

`e)`

`A+B+C+D`

Az `a)`-ban már kiszámoltam az `A+B+C`, csak ehhez, kell hozzáadnom a `D`-t:

`4x-y+9-4x+y-2=7`


`f)`

`(A-B)+(C-D)`

`A-B=2x+7-y-5x+4=-3x+11-y`

`C-D=-3x+6+4x-y+2=x-y+8`

`-3x+11-y+x-y+8=-2x-2y+19`
0