Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika ütközés 4

Főoldal » Középiskola » Fizika
491
8. Egy 1200 kg-os személygépkocsi és egy 4,8 tonnás teherautó ütközik egymással tökéletesen rugalmatlanul. A személygépkocsi sebessége 64,8 km/h, a teherautóé pedig 43,2 km/h.
Mekkora az ütközés utáni közös sebességük?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m_1=1200` `kg`

`v_1=64.8` `(km)/h`

`m_2=4800` `kg`

`v_2=43.2` `(km)/h`

Rugalmatlan ütközés esetén:

`u=(m_1v_1+m_2v_2)/(m_1+m_2)`

`u=(1200*64.8+4800*43.2)/(1200+4800)=47.52` `(km)/h`
1