Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika ütközés 3

Főoldal » Középiskola » Fizika
573
7. Béla biliárdozáskor 36 km/h sebességgel löki a 25 dkg tömegű fehér golyót a 20 dkg tömegű, nyugvó piros csíkosba. A fehér 7,2 km/h sebességgel halad tovább. Mekkora lesz a piros csíkos golyó ütközés utáni sebessége?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Sigma`I₁=`Sigma`I₂

`m₁*v₁`+`m₂*v₂`=`m₁*u₁`+`m₂*u₂`

`m₁*v₁`=`m₁*u₁`+`m₂*u₂`

u₁=`(m₁*v₁-m₂*u₂)/(m₁)`=30,24km/h
Módosítva: 3 éve
1