Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika ütközés

Főoldal » Középiskola » Fizika
627
6. A 25kg-os homokzsák kötél segítségével fel van függesztve. A zsákba vízszintes irányból egy 10g-os lövedéket lőnek 400 m/s sebességgel. A lövedék belefúródik a zsákba és megáll benne. Mekkora sebességgel lendül ki a zsák?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Sigma``I_1`=`Sigma``I_2`

Mivel ez tökéletesen rugalmatlan ütközés, ezért:

`m_1*v_1`+`m_2*v_2`=`(m_1+m_2)*u`

`m_1*v_1`=`(m_1+m_2)*u`

u=`(m_1*v_1)/(m_1+m_2)`=0,16m/s

Módosítva: 3 éve
1