Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS !

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) `17 + 19 > 35`, azaz `36 > 35`, tehát lehetséges.

2) Másik 2 szög összege `180^o - 72^o = 108^o`. Ezek közül az egyik `108^o -: (5 + 7) * 5 = 45^o`, a másik `108^o -: (5 + 7) * 7 = 63^o`.

3) `beta = 180^o - beta' = 180^o - 103^0 = 77^o`, illetve `gamma = 180^o - alpha - beta = 180^o - 24^o - 77^o = 79^o`.

4) `sqrt (8^2 + 2^2) = 8.2462`

5) B-nél levő szög: `(360 - (120 * 2)) -: 2 = 60`. Tehát a rombuszt 2 szabályos háromszög alkotja. Ezért az AC átló szintén 6 cm, a BD átló pedig `sqrt (6^2 * 2^2) * 2 = 5.1961 * 2 = 10.3923`.

6) Oldalak száma:
`(n - 2) * 180^o = 1260^o`
`(n - 2) * 18 = 126`
`n - 2 = 7`
`n = 9`

Átlók száma:
`(n * (n - 3)) / 2 = (9 * (9 - 3)) / 2 = 9 * 6 -: 2 = 27`

Belső szög:
`((n - 2) * 180^o) / n = ((9 - 2) * 180) / 9 = 7 * 180 -: 9 = 140`
0