Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
355
Kérhetek segítséget ebben a feladatban előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Remélem nem úgy értették, hogy találj 1 prím számot amellyel mind a 8 feltételt teljesüljön. Mert szerény véleményem szerint olyan nincs.

• Ha 2-öt helyettesítesz be, akkor `2^2*3*2=24` és teljesül d) 8-cal.
• Ha 5-öt helyettesítesz be, akkor `2^2*3*5=60` és teljesül a) 5-tel; b) 6-tal; e) 10-zel; f) 12-vel; g) 15-tel; h) 20-al.
• Ha 7-et helyettesítesz be, akkor `2^2*3*7=84` és teljesül c) 7-tel.
1