Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1012
Hány kg vizet kell elpárologtatni ahhoz, hogy 8 kg 30% sót tartalmozó oldatból 50%-os oldatot kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I.
tömeg: `8` `kg`
töménység: `30%`
oldott anyag tömege: `8*0.3=2.4` `kg`

II.
tömeg: `8-x` `kg`
töménység: `50%`
oldott anyag tömege: továbbra is `2.4` `kg`

Erre lehet felírni az egyenletet:

`0.5(8-x)=2.4`

`4-0.5x=2.4`

`-0.5x=-1.6`

`x=3.2`


`3.2` `kg` vizet kell elpárologtatnunk.
0