Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
Egy iskolában tánciskolát szerveztek. A 8.a, 8.b, 8.c és a 8.d osztályokban résztvevők száma úgy aránylik egymáshoz, mint 3:4:5:3. A 8.b osztályból 20 gyerek vett részt.
a.) Az összes résztvevő hány százaléka 8.a osztályos?
b.) Az összes résztvevő mekkora része 8.c osztályos?
c.) Hány gyerek jár összesen a tánciskolába?
d.) Hány 8.d osztályos tanuló jár a tánciskolába?
e.) Hány 8.c osztályos tanuló jár a táncisolába?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Így írhatjuk fel az arányokat:

A: `3x`
B: `4x`
C: `5x`
D: `3x`

És akkor,
`4x=20`
`x=5`

A: `3*5=15`
B: `20`
C: `5*5=25`
D: `3*5=15`

`a)`

`(15)/(15+20+25+15)=0.2`, azaz `20%`

`b)`

`(25)/(15+20+25+15)=1/3`, azaz `1/3` része

`c)`

`15+20+25+15=75`

`d)`

`15`

`e)`

`25`
0