Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
366
Bellának és szüleinek az életkora együttesen 84 év. Bella Édesapja 8 évvel idősebb, Bella 20 évvel fiatalabb, mint az édesanyja.
a.) Hány éves Bella?
b.) Hány éves Bella édesanyja?
c.) Hány éves Bella Édesapja?
d.) Hány év múlva lesz hármójuk életkorának összege kétszer annyi, mint most?
e.) Hány éves lesz akkor Bella?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Bella: `x-20`
Anya: `x`
Apa: `x+8`

Az egyenlet:

`x-20+x+x+8=84`

`3x=96` `//÷3`

`x=32`

`a)`

`32-20=12`

`b)`

`32`

`c)`

`32+8=40`

`d)`

Az eltelt évek szám legyen: `y`

Bella: `12+y`
Anya: `32+y`
Apa: `40+y`

Az egyenlet:

`12+y+32+y+40+y=2*84`

`3y+84=168` `//-84`

`3y=84` `//÷3`

`y=28`

`e)`

`12+28=40`
0