Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segít légyszíves?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
346
480kg burgonya volt a raktáron. Mennyi maradt, ha eladták belőle első nap az 1/8-át, a második nap a 7/10-ét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
I. nap: `1/8*480=60` `kg`
II. nap: `7/10*480=336` `kg`

`480-60-336=84`
1

I. nap: `1/8*480=60` `kg`

II. nap: `7/10*(480-60)=294` `kg`

Maradt:

`480-60-294=126` `kg`
1