Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
410


Sziasztok! Segítség kellene a következő feladat megoldásához.


Egy autó múzeumban három szinten összesen 210 autót láthatunk. A középső szinten 14-gyel több van ,mint a legfelsőn ,a legalsón pedig éppen kétszer annyi mint a középsőn. Hány autó van az egyes szinteken?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I. szint: `2(x+14)`
II. szint: `x+14`
III. szint: `x`

`2(x+14)+x+14+x=210`

`2x+28+x+14+x=210`

`4x+42=210`

`4x=168`

`x=42`

Tehát:

Legalsó a szint: `2*(42+14)=112`
Középső szint: `42+14=56`
Legfelső szint: `42`

Ell.:

`112+56+42=210`
`210=210`
0