Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
554
Egy 2 m hosszúságú acélhuzalt felfüggesztünk és 2 kg tömegű terhet rögzítünk a végére.
(a) Mekkora a huzal megnyúlása, ha keresztmetszete 1 mm2
, Young-modulusa 2, 1 · 1011 N
m2 ?
(b) Mekkora a relatív megnyúlás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
a. Δl=`l/E`*`F/A`=1,90*10-4m

F=mg=20N

b. εl=`(Δl)/l`=9,52*10-5
Módosítva: 3 éve
0