Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
489
Daruval emelt 3 t tömegű teher emelésének indításakor a gyorsulás 0, 6
m
s
2
. A darukábel 4,3 m hosszú,
anyagának Young-modulusa 4 · 1010 N
m2
.
Legalább mekkora legyen a kábel keresztmetszete, ha a legnagyobb megengedett megnyúlása 0,4 cm?
(A kábel saját súlyától tekintsünk el!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Δl=`l/E`*`F/A`=

F=`m*a`=`3000*0,6`=1800N

A=`l/E`*`F/(Δl)`=4,83*10-5m
0