Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
664
Két pontszerűnek tekinthető test távolsága 12,5 m. Milyen távolságon csökken a köztük ható gravitációs
vonzóerő 3,5 %-kal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`m*M`=áll.

`m*M`=`r²*F/G`

F₂=F0,965

`R²*(F₂)/G`=`r²*F/G`

`R²*(0,965F)/G`=`r²*F/G`

`R²*0,965F`=`r²*F`

`R²*0,965`=r²

R²=`(12,5²)/0,965`

R²=161,91=`root()(161,91)`=12,72m

Módosítva: 3 éve
1