Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás 2. Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Határozzuk meg a megadott függvény deriváltjának zérushelyeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`f(x)=sin(x)-2cos(x)`

`f'(x)=cos(x)-2(-sin(x))=cos(x)+2sin(x)`

Zérushely:

`cos(x)+2sin(x)=0`

`2sin(x)=-cos(x)`

`2(sin(x))/(cos(x))=-1`

`2tg(x)=-1`

`tg(x)=-1/2`

`x=-26.57°+k*180°` `k∈ZZ`
`x=-0.46+kpi` `k∈ZZ`
Módosítva: 3 éve
0